- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Dødningemessen på Finderup Efterskole!

Fredag den 14. marts havde Finderup Efterskole inviteret naboer og venner af huset til elevernes dramaforestilling, ”Dødningemessen”. Eleverne havde brugt en uge på at få stablet forestillingen på benene – og anstrengelserne stod til fulde mål med resultatet. Det blev en imponerende flot forestilling, som lærer og elever kan være stolte af.

Små 100 naboer og venner havde taget imod invitationen, heriblandt elever fra et par andre skoler.
Lærer, Birgitte Iversen, bød velkommen og fortalte kort om forberedelserne og om handlingen i årets dramastykke. Dødningemessen er titlen på en ungdomsbog skrevet af Svend Erik Sørensen. Han boede i 1970’erne meget tæt på nogle udgravninger, der blev foretaget i Odense. Man afdækkede en stor gravplads for spedalske fra 1300-tallet. Blandt de godt 2000 skeletter var der også børn – raske børn! De arkæologiske fund inspirerede Svend Erik Sørensen til ungdomsbogen, ”Dødninge-messen”.

Dramaet fortæller, gennem drengen Peder, om hvorledes de spedalske af frygt for smittefare blev isoleret på såkaldte Skt. Jørgensgårde. Når en person havde fået konstateret sygdommen blev der holdt en rituel begravelseshandling inden den spedalske blev sendt til endestationen – en Skt. Jørgensgård.

Peter er ikke smittet, men vælger at følge sin far til Skt. Jørgensgården. Her oplever han de kummerlige kår, hvorunder de spedalske henlever deres sidste tid. Den sidste tid forsødes bestemt ikke af ”Ridesvenden”, der med hård hånd styrer livet i Skt. Jørgensgården. Peder vælger sammen med bygmesterdatteren Inge og en gøgler at flygte. Kort sagt historien rummer det helt store drama, som eleverne evnede at forløse i en flot forestilling. Scenografien gjorde brug af alle de effekter, som ny teknik muliggør – og eleverne havde helt styr på billeder, lys og lyd. Imponerende!

Der var indlagt flere sange i dramaet, og der var styr på musikken. Et stort indtryk gjorde sangen ”Stille i verden” med tekst af Peter og Anders og Lund Madsen og med musik af Kim Larsen.

Efter forestillingen takkede Birgitte Iversen de mange medvirkende og kunne konkludere at enhver nok kunne forstå, hvorfor det bare er skønt at være lærer på Finderup Efterskole.

Flot forestilling, der får fem stjerne og som senere på dagen blev opført for elevernes forældre.
JH
Klik på et billede og se serien i stor størrelse!

Sidst opdateret: 20-03-2014
Kalender
12-03-2024 18:45
Live foredrag i Finderup Forsamlingshus
-----------------------------------

19-03-2024 18:45
Live foredrag i Finderup Forsamlingshus
-----------------------------------

20-03-2024 19:00
Generalforsamling Sædding Forsamlingshus
-----------------------------------

21-03-2024 18:00
Generalforsamling i Finderup Borgerforening
-----------------------------------

24-03-2024 16:00
Påskeord og toner I Hanning Kirke
-----------------------------------

31-03-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect