- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Fredag den 13. april 2018 inviterede Finderup Efterskole til generalprøve på resultatet af en hektisk dramauge for de 52 elever. I år havde man valgt at dramatisere ungdomsromanen, ”En dødssyg ven” af Daniel Zimakoff. Et velvalgt stykke, fordi det rummer alle de centrale ”brikker”, der hører puberteten og ungdommen til, og som garanterer et spændende og vedkommende skuespil, når man går i 7. og 8. klasse, og skal lære sig at deltage i livets store spil.
Stykket behandler centrale temaer: som mobning, forelskelse, skak og såmænd også døden gjort vedkommende i den leukæmiramte Vitus.

Kl. 11 bød lærer, Hanne Schmidt publikum velkommen. Publikum bestod af borgere, som benytter sig af Skjern kommunens dagtilbud, og dertil 10 Finderupborgere. Lærer, Hanne Schmidt introducerede kort publikum for stykkets handling og nøglekarakterer. Hun satte stykket i gang med ordene: Vi glæder os til at vise, hvad vi kan!”

Den fine kulisse bestod af to videoskærme - og centralt placeret et ufuldstændigt skakbræt - hvor en del af de sorte felter manglede. De blev senere i stykket hængt på plads, så både sorte og hvide brikker kunne deltage i spillet på lige vilkår.

Eleverne fik prøvet kræfter med forskellige genrer. Publikum blev naturligvis præsenteret for fint skuespil, men dertil også god sang og dans. Den første sang publikum blev præsenteret for var skrevet af en elev!

Da jeg så stykket gik mine tanker tilbage til min egen ungdom og jeg må indrømme, at de emner stykket tog op til behandling var genkendelige, fordi de tilsyneladende hører enhver tids ungdom til. Mobning er tiden ikke løbet fra – tvært imod! Og hvem husker ikke den første forelskelse?

Hovedindtrykket af Finderup Efterskoles opførelse af romanen ”En dødssyg ven” afføder fem stjerne. Der var mange fine detaljer. Man havde valgt, at præsentere de centrale temaer via videnskabens forklaringer. Hvidklædte ”professorer” oplyste os om de centrale temaer. En anden imponerende og fin detalje mødte os på én af de to videoskærme. Oliver kommunikerede løbende med vennen, Oskar på Messenger. Denne kommunikation har en elev fremstillet en video af – imponerende!

Lærer og instruktør, Birgitte Iversen var på fast arbejde. Det forstår jeg godt, når man kun har en uge til at præstere. Resultatet er på alle måder godkendt. Jeg er overbevist om, at det, der hører til Finderup Efterskoles DNA – ”En skole der udvikler”, til fulde er opfyldt med årets emneuge.

Tak for en god oplevelse, der sluttede med en velsmagende let anretning fra Finderup Skoles køkken. Jeg er sikker på, at stykket fremkaldte en følelse af stolthed hos de forældre, der var indbudt lørdag.
JH
> Klik på et billede og se serien i stor størrelse!

Sidst opdateret: 16-04-2018
Kalender
12-03-2024 18:45
Live foredrag i Finderup Forsamlingshus
-----------------------------------

19-03-2024 18:45
Live foredrag i Finderup Forsamlingshus
-----------------------------------

20-03-2024 19:00
Generalforsamling Sædding Forsamlingshus
-----------------------------------

21-03-2024 18:00
Generalforsamling i Finderup Borgerforening
-----------------------------------

24-03-2024 16:00
Påskeord og toner I Hanning Kirke
-----------------------------------

31-03-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect