- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Torsdag den 23. juni indbød Rækker Møllegården, Rækker Mølle Borgerforening og Familie & Samfund traditionen tro til Sankt Hans aften på Rækker Møllegården. Vejret var perfekt til arrangementet – solskin og 21 grader og ingen vind.
Kl. 18.30 blev der budt på grillpølser i teltet. Naturligvis fik vi god taffelmusik til middagen, leveret af Metha og Kim.

Nikolaj Deplace fra Rækker Mølle Borgerforening bød de ca. 120 deltagere velkommen.

Klokken 19.30 blev aftenens båltaler budt velkommen - Jens Jacob Østergaard, der sidder i byrådet for venstre.

Temaet for Jens Jacobs (JJ) båltale var fællesskab – ”Pas godt på hinanden og på vores fællesskab”, lød slutreplikken.

I disse identitets- og krænkelsestider, fik JJ lige leveret en bredside til de, der føler sig krænkede over, at der placeres en heks på bålet. JJ kunne dog fastslå at den fine heks, som børnehaven havde leveret heldigvis ikke var kønsneutral.

JJ indledte med at takke for invitationen til at tale ved arrangementet, og vendte sig derefter mod familiens fællesskab omkring Sankt Hans, som han kunne fremdrage mange gode minder fra. Masser af CO2 fremkaldende væsker for at få ild i bålet, tillige med krudt og fyrværkeri. Det havde sin tid, og de senere år havde han fulgt arrangementet på Møllegaarden.
JJ omtalte den gamle tradition med at fejre midsommerfest. I den forbindelse omtalte han også det truende mørke i form af det onde, som man måtte værge sig imod med lyset. Skønt moderne mennesker kan tænke, at der er tale om hedengangne forestillinger, tænkte JJ:

”Dog er det aldrig blevet umoderne at have syndebukke. Kik i aviserne, nyhederne, facebook – ligegyldigt, hvad der er gået galt, så finder man en syndebuk. Og er man i bekneb, kan man jo altid sige, at det er regeringen eller klimaet der bærer skylden etc.”

Omkring fællesskabet kunne JJ ikke undlade at nævne det, der er hans hjertebarn – Rækker Mølle Håndbold, som nu har et hold i 1. division.

Omkring fællesskaber, der ikke fungerer omtalte JJ inddragelsen af landbrugsjord til solcelleparker og opretholdelse af biodiversitet. Som verden ser ud i dag med mangel på brød, er det måske problematisk at inddrage jord til andet end korndyrkelse.
JJ udtrykte sin bekymring med ordene:

”Jeg tror desværre, at vi vil se sult og hungersnød i den 3. verden de kommende år, og som jeg også allerede ytrede i marts – at vi vil se massive flygtningestrømme sydfra i et omfang, som vi aldrig har set før. Kan vi være det bekendt? – mens nogle er mere optaget af såkaldt biodiversitet end at der er brød nok til alle på kloden.”

JJ fortsatte talen af med at omtale et besøg på Møltrup Optagelseshjem; hvor der eksisterer et særligt opbyggeligt fællesskab, der havde gjort indtryk. I naturlig forlængelse heraf fortsatte JJ med at omtale det stærke fællesskab, der er opstået omkring krigen i Ukraine. Ringkøbing Skjern Kommune har modtaget en pæn kvote og ydet den hjælp, som er forventelig af et stærkt fællesskab.
JJ modtog en velfortjent applaus for en god Sankt Hans-tale.
Der var ingen problemer med at få tændt bålet. Og mens flammerne steg mod himlen hævede sangen sig på gode vinger i sangen ”Vi elsker vor land”.

Til slut var der mulighed for at købe kaffe og kage. En smuk og indholdsrig aften.
JH
> Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse!

Sidst opdateret: 24-06-2022
Kalender
07-10-2022 20:00
Damehåndbold
-----------------------------------

08-10-2022 10:00
Æblesalg Møllegården
-----------------------------------

08-10-2022 15:00
Herrehåndbold
-----------------------------------

09-10-2022 15:00
Håndbold 1. div.
-----------------------------------

12-10-2022 18:00
Stegt flæsk
-----------------------------------

28-10-2022 20:30
Herrehåndbold
Opslagstavlen
Design: MediaConnect